Τι παίζει από 28/3 ως 3/4/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 28/03/2016 έως και τις 03/04/2016.

Games Coming to Oculus

Σήμερα το Occulus Rift έχει την τιμητική του. Δεν γίνεται να μην το αναφέρεις όταν στην ημέρα κυκλοφορίας γίνονται διαθέσιμοι ούτε ένας ούτε πέντε ούτε καν δέκα, αλλά τριάντα τίτλοι για την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας. Κάποια κυκλοφορούν ήδη ενώ κάποια άλλα, όπως το ADR1FT,  κάνουν το ντεμπούτο τους σήμερα. Χρειάζεται βέβαια να διαθέσεις μία μικρή περιουσία ώστε να να το αποκτήσεις καθώς και να πληρείς τις ελάχιστες απαιτήσεις ενώ η Ελληνική πραγματικότητα το κάνει ακόμη πιο δύσκολο στις μέρες μας. Είναι όμως η αρχή και γνωρίζουμε πως αναπόφευκτα οι τιμές θα αρχίσουν να πέφτουν μέχρι η τεχνολογία να γίνει προσβάσιμη στους περισσότερους εξ ημών.

Κυκλοφορία: 28 Μαρτίου 2016
Πλατφόρμες: PC
Επίσημη ιστοσελίδα: www.oculus.com

Ο Γιώργος Κυρενές έχει εκφράσει πολλάκις στο παρελθόν τον ενθουσιασμό του για τον ερχομό της εικονικής πραγματικότητας ενώ συχνά μας προτρέπει να φανταστούμε πως θα είναι σε αυτήν η κάθε βλακεία που του περνάει από το μυαλό σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μας πείσει πως αυτός, δεν είναι ο πραγματικός λόγος που το ποθεί.

Caveblazers

Άλλη μια εβδομάδα άλλο ένα Roguelike ή μήπως Roguelite (ανάθεμα κι αν τα ξεχωρίζουν οι devs). Το θέμα είναι το Rogue κομμάτι ούτως ή άλλως. Το Caveblazers εκ πρώτης μοιάζει να εμπνέεται στα φανερά από Spelunky, καθώς και από το ανώτερο του σε όλα La-Mulana.

Σπηλιές, τσουβάλια με loot, random levels και όλα αυτά με ρετρό αισθητική. Άλλη μια γροθιά στο κατεστημένο των ανοιχτών κόσμων, με επαναφορά σε λατρεμένα κλειστοφοβικά περιβάλλοντα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον το και-καλά multiplayer simulation κομμάτι το οποίο -υποτίθεται- θα λαμβάνει playstyle παικτών ανά τον κόσμο και θα τα προσαρμόζει σε AI εντός του παιχνιδιού. Φιλόδοξο και πρωτότυπο.

Κυκλοφορία: 29 Μαρτίου 2016
Πλατφόρμες: PC
Επίσημη ιστοσελίδα: www.rupeck.com/caveblazers

Από έγκυρες πηγές μάθαμε πως ο Χρήστος Ελιόγλου προτιμά το La-Mulana για τον τίτλο του και μόνο καθώς στον στενό του κύκλο είναι γνωστός και ως La-Ρουφιάνα.

YamaYama

Το party game της Lumenox Games, μου θυμίζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του είδους, που έχει κυκλοφορήσει τελευταία, ένα παλιό αγαπημένο. Αναφέρομαι στο Crash Bash για το PlayStation, το οποίο είχε προσφέρει τρελή διασκέδαση στην παρέα μου και εμένα το σωτήριο έτος 2000. Το YamaYama θα μπει στο Early Access διαθέτοντας αρχικά μόνο local multiplayer, με την προοπτική να προστεθεί όμως στο μέλλον και online mode. Πέντε θεοπάλαβοι χαρακτήρες, μία αστεία ικανότητα, αρκετά mini-games, η χαμηλή τιμή και η υπόσχεση, ότι θα προστεθούν πολλά περισσότερα στοιχεία μέχρι το φθινόπωρο του 2016, όταν και θα κυκλοφορήσει πλέον κανονικά το παιχνίδι, με πείθουν να το επιλέξω αυτή τη βδομάδα.

Κυκλοφορία: 30 Μαρτίου 2016 (Early Access)
Πλατφόρμες: PC
Επίσημη ιστοσελίδα: www.lumenoxgames.com

Εδώ και πόσες μέρες τώρα η Μαρία Αναγνωστοπούλου έχει πάθει ψυχικό τραλαλά περιμένοντας την κυκλοφορία του και μας μιλάει μιμούμενη την τσιριχτή φωνή του trailer. Μέχρι να της περάσει εμείς την βγάζουμε με ασπιρίνες.

Hyper Light Drifter

Ομολογουμένως με το Slain! ατυχήσαμε, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πτοούμαστε – το pixel art είναι η μόδα του 2016, θα βγουν αναπόφευκτα και 2-3 πατάτες. Στο κάτω κάτω, όταν η Heart Machine τσάκιζε το Kickstarter με το Hyper Light Drifter, το μακρινό 2013, οι υπόλοιποι της κατηγορίας δεν υπήρχαν ούτε ως γενική και αόριστη πρόθεση. Ο Alex Preston, η καρδιοπάθεια του οποίου ενέπνευσε το στόρυ, πήρε λίγο gameplay από παλιούς τίτλους του SNES και λίγες εικόνες απ’το Nausicaa of the Valley of the Wind του Hayao Miyazaki, για να φτιάξει το πανέμορφο action rpg με τη μελαγχολική διάθεση όπου περιπλανιόμαστε στα ερείπια ενός ξεχασμένου πολιτισμού, ψάχνοντας ένα φάρμακο για την ασθένειά μας.

Κυκλοφορία: 31 Μαρτίου 2016
Πλατφόρμες: PC
Επίσημη ιστοσελίδα: www.heart-machine.com

Οι αναφορές σε SNES και Hayao Miyazaki περιγράφουν εύστοχα την αισθητική του Hyper Light Drifter ενώ μαρτυρούν και την ηλικία του Αλέξανδρου Χατζηιωάννου.


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Heart Machine 
Lumenox ehf 
Occulus 
Rupeck Games 
Publishers:
Heart Machine 
Lumenox ehf 
Occulus 
Rupeck Games 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply