Τι παίζει από 23 ως 29/5/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 23/05/2016 έως και τις 29/05/2016.

Lumo

Από την εποχή του gaming που θυμάμαι με την μεγαλύτερη νοσταλγία, την γενιά των 8μπιτων home computers δηλαδή, ένα από τ’αγαπημένα μου παιχνίδια ήταν το Head Over Heels, ίσως ο καλύτερος τίτλος του – ξεχασμένου πλέον subgenre – των ισομετρικών action adventures. Το Lumo, όχι απλά αναπαράγει κάτι από την εμπειρία του συγκεκριμένου με την περίεργη οπτική του και τα φουλ στη χαριτωμενιά γραφικά του, αλλά  δείχνει, από μια σύντομη ματιά μόνο στο trailer του, να δανείζεται αδιακρίτως από πληθώρα classics της δεκαετίας του ’80 συμπεριλαμβανομένων και άλλων τίτλων φετίχ, όπως το Nebulus και το Red L.E.D. Το remake του Shadow of the Beast μας απογοήτευσε την προηγούμενη Τρίτη – θα καταφέρουμε να χαρούμε οι δύσμοιροι retrogamers την ερχόμενη;

Κυκλοφορία: 24 Μαΐου 2016
Πλατφόρμες: PC (Windows, Mac), PS4, Xbox One, PS Vita
Επίσημη ιστοσελίδα: play-lumo.com

Όταν μιλάει ο Αλέξανδρος Χατζηιωάννου εσύ (κι εμείς) ακούς και σημειώνεις το παιχνίδι χωρίς πολλά πολλά. Είναι ο παλιός, αυτός που γνωρίζει κι έχει ψηθεί όπως το δέρμα του γέρου ψαρά από την αλμύρα. Εμείς τον σεβόμαστε, του μιλάμε στον πληθυντικό και φροντίζουμε να μην ξεχνάει τα χάπια για την πίεση.

Overwatch

Πέραν κάποιων εξαιρέσεων, στο τι παίζει προτείνουμε ενδιαφέρουσες και συνάμα μικρότερες κυκλοφορίες αφού οι λεγόμενες ΑΑΑ με τον έναν ή άλλο τρόπο θα ήρθαν στην αντίληψή σας. Ενώ λοιπόν όλοι γνωρίζετε για το Overwatch αυτή είναι μία εκ των περιπτώσεων που δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, όσο κι αν το προσπάθησα. Κατά την διάρκεια της open beta κυριολεκτικά το έλιωσα και μπορώ με σιγουριά να πω, σε όσους δεν είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν, πως είναι κολασμένα διασκεδαστικό. Είναι πανεύκολο να προσεγγίσεις τους μηχανισμούς του, για να τους τιθασεύσεις όμως σε όλο τους το μεγαλείο θα χρειαστεί Ολύμπια υπομονή και επιμονή.

Κυκλοφορία: 24 Μαΐου 2016
Πλατφόρμες: PC (Windows), PS4, Xbox One
Επίσημη ιστοσελίδα: playoverwatch.com

Ο ολυμπιακών διαστάσεων mainstream Γιώργος Κυρενές ξαναχτυπά. Είναι αυτός που έτσι και επιβιβαστεί στο hype train μας βγαίνει η ψυχή μέχρι να τον κατεβάσουμε.

Soulcaster: Part I & II

Τα Soulcaster (κυκλοφορούν πακέτο, ένα και δύο μαζί) είναι απλά λιτά απέριττα tactical action RPG. Φοράνε pixel art γραφικά επιπέδου Atari 2600 με high definition hack και απειλούν να καταπιούν ώρες ελεύθερου χρόνο. Αυτά τα στοιχεία δεν λένε βέβαια και τόσα πολλά για τα παιχνίδια, ούτε είναι ενδεικτικά της ποιότητας τους. Υπάρχει όμως κάτι που την καταδεικνύει. Developer team είναι η MagicalTimeBean, δημιουργός των εκπληκτικών Escape Goat. Όποιος τα γνωρίζει και τα έχει παίξει καταλαβαίνει για τι standards μιλάμε. Συν το γεγονός πως παλιότερα τα έπαιξα και τα δύο στο xbox 360 και γαμάνε. Ναι, το ξέρω, κλέβω λιγάκι.

Κυκλοφορία: 26 Μαΐου 2016
Πλατφόρμες: PC (Windows, Mac, Linux)
Επίσημη ιστοσελίδα: www.magicaltimebean.com

Όταν βλέπεις μία λίστα με κυκλοφορίες και κάποιο το ξεπερνάς χωρίς να δώσεις μεγάλη σημασία, να είσαι απόλυτα σίγουρος πως αυτή θα είναι η επιλογή του Χρήστου Ελιόγλου. Όχι ότι δεν είναι καλά σαν παιχνίδια απλώς έχει τόσο αντισυμβατικό γούστο, σχεδόν γυναικείο.


Πλατφόρμες:
Linux 
Mac 
PC 
PS Vita 
PS4 
Windows 
Xbox One 
Developers:
Blizzard Entertainment 
MagicalTimeBean 
Triple Eh? 
Publishers:
Blizzard Entertainment 
MagicalTimeBean 
Rising Star Games 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:Leave a Reply