Τι παίζει από 11 ως 17/7/2016

Η σκληροτράχηλη ομάδα του GreekGamer, σφυρηλατημένη με λερωμένα controllers από ματωμένα δάχτυλα προσφέρει τις μαντικές της ικανότητες εβδομαδιαίως. Όπως η γιαγιά θα σου πει το φλιτζάνι εμείς ανακατεύουμε “εντόσθια” από πανάρχαια μπλιμπλίκια και τα διαβάζουμε για να αποκαλύψουμε το άμεσο μέλλον. Πολλές οι κυκλοφορίες, περιορισμένο το κομπόδεμα. Πού θα επιλέξουμε να δώσουμε τα χρήματα, που κερδίσαμε με κόπο και αίμα; Δείτε ποια παιχνίδια ξεχωρίζουμε από αυτά που σκάνε μύτη σε PC, κονσόλες και φορητά από τις 11/07/2016 έως και τις 17/07/2016.

NECROPOLIS: A Diabolical Dungeon Delve

Αν με βάζαν ν’αναρωτηθώ ποια θα ήταν τα βασικά στοιχεία για το ιδανικό μου videogame η συνταγή θα έβγαινε Necropolis. Θες roguelite στοιχεία με μη αναστρέψιμους θανάτους, επιστροφή στην αφετηρία και διαφορετικά levels να εξερευνήσεις κάθε φορά; Πάρε. Θες σύστημα μάχης εμπνευσμένο (βλ. ξεπατικωμένο) από Dark Souls με φθίνουσα αντοχή, εναλλαγές γρήγορων και δυνατών χτυπημάτων και ευλαβική αφοσίωση στην Αγία Άμυνα; Το’χει. Τι λείπει; Α, κότσαρε κι ένα online multiplayer και είμαστε κομπλέ. Τι θα βγει από το ανακάτεμα που κάνει η Harebrained Schemes (δημιουργός του εξαιρετικού, αν και καμία σχέση, Shadowrun Returns) για το επερχόμενο hack ‘n’ slash της θα δείξει, αλλά ως προς τα βασικά του συστατικά, καλύτερα δε θα μπορούσε να έχει επιλέξει.

Κυκλοφορία: 12 Ιουλίου (Steam), Αργότερα το καλοκαίρι (PS4, Xbox One)
Πλατφόρμες: PC (Windows, Mac), PS4, Xbox One
Επίσημη ιστοσελίδα: necropolisgame.com

Η αγάπη του Αλέξανδρου Χατζηιωάννου για οτιδήποτε roguelike και roguelite, παθολογική. Η λατρεία του για το Dark Souls, ατέρμονη. Έχουμε την εντύπωση πως θα εθιστεί τόσο πολύ που κάναμε έκκληση στο ΚΕΘΕΑ να ανοίξει παράρτημα για την περίπτωσή του.

Song of the Deep

Οι τύποι εκεί στην Insomniac Games είναι πολυάσχολοι και λίγους μόνο μήνες μετά από την κυκλοφορία του Ratchet & Clank για το PS4 και ενώ δουλεύουν πάνω σε τρία διαφορετικά projects για το Oculus Rift, έχουν σχεδόν έτοιμο και το Song of the Deep.

Το υποβρύχιο 2D Action Adventure -ναι, metroidvania- ανακοινώθηκε στις αρχές του 2016 και θα το έχουμε στην ώρα του για το PC (Steam), καθώς οι εκδόσεις για το PS4 και το Xbox One θα σκάσουν μύτη με καθυστέρηση μίας βδομάδας στην Ευρώπη και την Αυστραλία, εξαιτίας προβλημάτων της τελευταίας στιγμής. Αν θέλετε λοιπόν να βιώσετε στην κονσόλα σας το αξέχαστο ταξίδι στα βάθη του ωκεανού, το οποίο μας υπόσχονται η Insomniac Games και η GameTrust Games, θα πρέπει να περιμένετε ως τις 19 Ιουλίου.

Κυκλοφορία: 12 Ιουλίου (Steam), 19 Ιουλίου (PS4, Xbox One)
Πλατφόρμες: PC (Windows), PS4, Xbox One
Επίσημη ιστοσελίδα: www.insomniacgames.com/games/song-of-the-deep

Για άλλους καλοκαίρι σημαίνει ξαπλώστρα, ρακέτες και πλατσουρίσματα. Για την Μαρία Αναγνωστοπούλου τέτοιες δραστηριότητες θεωρούνται το λιγότερο κοινότυπες και ρηχές.  Σαν σύγχρονος Κουστώ λοιπόν ετοιμάζεται να κατακτήσει την άβυσσο. Κατανοούμε την ανυπομονησία της αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να έρχεται στα δοξασμένα μας γραφεία με βατραχοπέδιλα.

Ghostbusters

Το trailer της νέας ταινίας Ghostbusters προκάλεσε μία άνευ προηγουμένου κατακραυγή. Ο λόγος ήταν περισσότερο για το ότι μοιάζει με remake της πρώτης ταινίας και λιγότερο για το θηλυκής φύσεως cast. Από τα πρώτα reviews της ταινίας στο rottentomatoes πάντως φαίνεται πως τελικά δεν είναι και τόσο κακή. Στην χώρα μας θα προβληθεί στις 28 Ιουλίου οπότε ως τότε μπορούμε να βγάλουμε γούστα με το video game που αναπτύσσει η FireForge Games υπό τα φτερά της Activision. Πρόκειται για ένα ισομετρικό twin stick shooter που προωθεί την συνεργασία σε έως και 4 παίκτες. Το σενάριο συνεχίζει την ιστορία από το τέλος της ταινίας και μετά ενώ τα λαχταριστά καρτουνίστικα γραφικά του μου έφεραν αναμνήσεις από το The Real Ghostbusters. Το μόνο αρνητικό είναι η μη υποστήριξη online multiplayer.

Κυκλοφορία: 12 Ιουλίου
Πλατφόρμες: PC (Windows), PS4, Xbox One
Επίσημη ιστοσελίδα: www.activision.com/games/ghostbusters/ghostbusters

Ο Γιώργος Κυρενές είναι από τους λίγους που δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το θηλυκό cast της ταινίας. Βγήκε στο φως η Anita Sarkeesian που κρυβόταν τόσα χρόνια μέσα του. Τέλος να αναφέρουμε ότι το The Real είναι γιατί ήδη υπήρχε cartoon με τίτλο Ghostbusters.


Πλατφόρμες:
Mac 
PC 
Playstation 4 
Windows 
Xbox One 
Developers:
FireForge Games 
Harebrained Schemes 
Insomniac Games 
Publishers:
Activision 
Bandai Namco Games 
GameTrust Games 
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:



Leave a Reply