Καλώς ήρθατε στο Dead Realm

Ανοίγω τα μάτια μου, βρίσκομαι σε μια, άγνωστη για εμένα, έπαυλη. Παγώνω από τον φόβο του αγνώστου. Δεν μπορεί λέω θα είμαι σε όνειρο. Με πλησιάζουν άτομα τα οποία αναγνωρίζω ως φίλους. Ξέρω ποιοι είναι μόνο που δεν μοιάζουν με αυτούς, εντάξει λέω, είμαι σίγουρα σε όνειρο. Στα πρόσωπά τους διακρίνω τον ίδιο τρόμο και την ίδια απορία και αυτό με καθησυχάζει κάπως. Μόλις είμαστε έτοιμοι να ψελλίσουμε δύο κουβέντες, μία πέρα για πέρα διαπεραστική τσιρίδα μας κόβει το αίμα, κραυγή απόγνωσης και απύθμενου μίσους, λες και αντηχεί μέσα στο κεφάλι μου που πάει να σπάσει. Τρέχουμε να βρούμε κρυψώνες. Μπαίνω σε μία ντουλάπα και προσπαθώ να κρατήσω την ανάσα μου ενώ η καρδιά μου χτυπάει σε power metal ρυθμούς.

Δεν ξέρω πόση ώρα πέρασε μέχρι να ανακτήσω μέρος της ψυχραιμίας μου, δευτερόλεπτα, σκατά ίσως και ώρες, σίγουρα μου φάνηκαν ώρες. Τότε παρατήρησα έναν γνώριμο ήχο, ρολόι, τι γυρεύει σε μια άδεια ντουλάπα ένα ρολόι; Το βλέπω δίπλα μου και το αρπάζω λες και κρέμεται η ζωή μου από αυτό, το βάζω στην τσέπη μου. Για έναν περίεργο λόγο αισθάνομαι καλύτερα, νιώθω πως έχω ελπίδες όσο κι αν ο ορθολογισμός μου το απορρίπτει. Η άλλη τσέπη του τζιν μου δονείται και σκέφτομαι όλο χαρά πως πρόκειται για το κινητό μου, το βγάζω γρήγορα, τώρα θα δούμε αν ονειρεύομαι. Δεν υπάρχει σήμα και μόνο μία εφαρμογή φαίνεται να είναι εγκατεστημένη, από ότι λέει μπορεί να εντοπίσει παραφυσικές οντότητες. Την ενεργοποιώ… ακούγεται το λεγόμενο white noise. Αργά και σταθερά ο ήχος απομονώνεται, ένα πρόσωπο αρχίζει να αχνοφαίνεται… με ενοχλεί, με τρομοκρατεί, την κλείνω. Τότε ακούω βήματα να πλησιάζουν την ντουλάπα που έχω κουλουριαστεί. Δεν μπορώ να πάρω ανάσα, δεν νιώθω το σώμα μου. Τα βήματα σταματούν ακριβώς έξω από την ντουλάπα και με το ζόρι διατηρώ τις αισθήσεις μου. Έπειτα από μία φαινομενική αιωνιότητα προσπάθειας να μην λιποθυμήσω και να μην γίνω αντιληπτός, απομακρύνεται.

[fi] Dead Realm 1

Έεεετσι ξαφνικααααααά!

Περιμένω λίγο και αποφασίζω να ψάξω τους υπόλοιπους για να βρούμε λύση. Ανοίγω με αργές και προσεκτικές κινήσεις το ένα φύλλο της ντουλάπας, τα βήματά μου σταθερά και προσεκτικά. Βλέπω μία σκάλα που οδηγεί προς τα πάνω, στο πρώτο σκαλοπάτι το ξύλο τρίζει διαμαρτυρόμενο από το βάρος μου, καταριέμαι τον εαυτό μου για αυτή την απροσεξία και ελέγχω σχεδόν ενστικτωδώς γύρω μου. Πιο προσεκτικά από ποτέ ανεβαίνω ένα ένα τα σκαλοπάτια, πλησιάζω στην κορυφή. Ξαφνικά νιώθω να με γραπώνει ένα αόρατο πνεύμα, κραυγάζει μανιασμένα στο πρόσωπό μου. Δεν μπορώ να κουνηθώ, νιώθω αβοήθητος ακούγοντας γρήγορα βήματα να με πλησιάζουν. Μία αφύσικη δύναμη με γυρίζει και έντρομος βλέπω το πρόσωπο ενός πλάσματος πέρα από την φαντασία… νιώθω ότι μου ρουφάει την ζωή………

Η παραπάνω περιγραφή κάλλιστα θα μπορούσε να είναι το πρώτο σου session στο Dead Realm. Πρόκειται για ένα multiplayer survival horror πρώτου προσώπου όπου ένας πάντα παίρνει τον ρόλο του πνεύματος/φαντάσματος ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να επιβιώσουν. Κάτι σαν το Damned δηλαδή, απλά σε πολύ καλύτερη μοίρα.

Το περιεχόμενο σε χαρακτήρες, maps και modes είναι μικρό ακόμη καθώς βρίσκεται σε Early Access αλλά όπως υποστηρίζει η Section Studios, σκοπός τους είναι να διορθώσουν λάθη και να προσθέσουν περιεχόμενα σύμφωνα με το feedback που λαμβάνουν. Παρόλο το λιγοστό περιεχόμενο όμως είναι πλήρως playable με μικρές εξαιρέσεις όπου θα τσιμπήσεις μία ωραία αποσύνδεση, πράγμα που έτσι κι αλλιώς είναι αναπόφευκτο σε online multiplayer τίτλους και παρατηρείται επίσης σε μεγάλα projects που είναι χρόνια στο κουρμπέτι. Να σημειώσω εδώ πως δεν γίνεται σύνδεση σε κάποιον server, το networking λειτουργεί ως peer to peer, όπως τα torrents δηλαδή.

Χωρίζεται σε 2 modes, το Seek and Reap όπου το φάντασμα είναι μονίμως ορατό και πιο ευκίνητο για να κυνηγάει με μανία ενώ οι παίκτες τρέχουν σαν τρελοί να ξεφύγουν ή να κρυφτούν. Το παιχνίδι τελειώνει με νικητή το φάντασμα αν σκοτώσει όλους τους παίκτες ή τους survivors αν επιβιώσει έστω ένας από αυτούς μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. Καμία ιδιαίτερη συγκίνηση μιας και στην ουσία του είναι κυνηγητό με horror θεματολογία. Στο Bounty όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, εδώ βρίσκεται όλο το ζουμί της υπόθεσης. Το στοιχειό εδώ είναι αόρατο μέχρι να σε γραπώσει απότομα και να φτάσει το κόπρανο στην κάλτσα ενώ οι survivors οφείλουν να κινούνται προσεκτικά γιατί οι απότομες κινήσεις εντοπίζονται αμέσως. Για να ξεφύγουν πρέπει να μαζώξουν τα 10 διασκορπισμένα ωρολόγια ώστε να ενεργοποιήσουν ένα portal περιορισμένης διάρκειας.

Το bounty λοιπόν το βρήκα εξαίσιο αφού με έκανε να αναφωνήσω “ναα σου γαμήσω ρε πούστη μου μέσα” από την τρομάρα, αυτό σημαίνει ότι πετυχαίνει τον στόχο του. Σίγουρα με παρέα φίλων η ψυχαγωγία ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο, ή κοροϊδία και τα μπινελίκια δεν θα έχουν τελειωμό. Ο ήχος οφείλει να κάνει με το παραπάνω την δουλειά του σε ένα τέτοιο παιχνίδι κι εδώ δεν απογοητεύει, τα γραφικά είναι επίσης καλοδουλεμένα ενώ ο χειρισμός λειτουργεί άψογα. Μένει τώρα να δούμε το νέο περιεχόμενο και τις όποιες βελτιώσεις επέλθουν ως την τελική του κυκλοφορία που προς το παρόν αναμένεται στις αρχές του 2016. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο για Windows και Mac ενώ σε Linux είναι πολύ πιθανό λίγο αργότερα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξή του και θα σκαρώσουμε το review όταν με το καλό βγει από τις περίεργες early ιστορίες.

Επίσημη ιστοσελίδα: Dead Realm


Πλατφόρμες:
PC 
Developers:
Publishers:
Πότε βγήκε:
January 1, 1970
Αριθμός παικτών:2 Responses

  1. 07/02/2016

    […] που καλύψαμε στο GreekGamer, όπως τα Porcunipine – Dungeon League – Dead Realm – Extreme Exorcism – Capsule Force – Fatal Error – Town of Salem κι […]

  2. 13/06/2016

    […] κυκλοφορήσει κι άλλα με την ίδια θεματολογία, όπως το Dead Realm, όμως το Dead by Daylight φαίνεται να βελτιώνει την φόρμουλα. […]

Leave a Reply