Ο κάθε καλός κερατάς οφείλει να περιποιείται σχολαστικά το εξόγκωμα στην κασίδα του. Διότι μόλις γίνεις ένας από αυτούς τότε ξεκινάς κι εσύ να κερατώνεις. Το έχεις που το έχεις, μην το αφήνεις στην τύχη του. Επιβάλλεται να το διατηρείς αστραφτερό και ακονισμένο για κάθε περίσταση. Μπορεί κάποιοι να σε περιγελούν γι’ αυτό αλλά μην μασάς, πέτα το στα μούτρα τους σαν να μην υπάρχει αύριο, απλά πρόσεχε μην κάνει γκελ και σκάσει στα δικά σου, θα είσαι για λύπηση.
Φυσικά και αναφέρομαι στο Porcunipine το οποίο αρχικά αναπτύχθηκε από μία παρέα τεσσάρων Βραζιλιάνων για την κοινότητα του Ludum Dare, στην οποία 3 φορές τον χρόνο και με συγκεκριμένη κάθε φορά θεματολογία, developers από όλο τον πλανήτη συναγωνίζονται μέσα σε ένα δημιουργικό σαββατοκύριακο. Κατόπιν οι τέσσερις φίλοι σχημάτισαν την Big Green Pillow κι έπειτα από μία early access περίοδο κυκλοφόρησε ολοκληρωμένο στην ψηφιακή πλατφόρμα της Valve.
Παρόλο που η όλη ιδέα είναι αφοπλιστικά απλοϊκή, η διασκέδαση που προσφέρει είναι αντιστρόφως ανάλογη. Ο χαρακτήρας επιλέγεται ανάμεσα από διάφορα παράξενα και χαριτωμένα ζωάκια τα οποία διαθέτουν από ένα κέρατο. Ουσιαστικά όλα συμβαίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού και τα πλήκτρα κατεύθυνσης. Ασκώντας πίεση στο εν λόγω μπουτόν, εκσφενδονίζω το κέρατό μου(μέσα) προς την κατεύθυνση στην οποία κινούμαι για να αντιμετωπίσω οτιδήποτε εχθρικό απέναντί μου. Υπάρχει όμως μία επιπλοκή που το κάνει δίκοπο μαχαίρι. Εκτός του ότι πρέπει να το πάρω πίσω για να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω και πάλι, το ρημαδιασμένο κάνει καραμπόλες σε ότι πετύχει. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους, ή με επιδέξιους χειρισμούς με τους οποίους εξολοθρεύω πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα ωσάν τιτάνοτεράστιος μπιλιαρδόρος ή με λάθος υπολογισμό ώστε να το φάει στη μάπα το ζωάκι μου. Αυτό είναι όλο, τόσο απλό και με εξαιρετικά προσεγμένο χειρισμό.Το Porcunipine δηλώνει ότι είναι videogame του καναπέ, κι αυτό σημαίνει πως επικεντρώνεται στο τοπικό multiplayer μεταξύ τεσσάρων(όσοι είναι και οι φίλοι που το έφτιαξαν) παικτών σε ειδικά σχεδιασμένες αρένες. Δηλαδή πανζουρλισμός, κοροϊδία, αναμενόμενοι καβγάδες περί κωλοφαρδίας και τα συναφή. Το multiplayer χωρίζεται στα γνωστά Arena και Last Man Standing τα οποία εξηγούν τον εαυτό τους. Σε κάθε ένα από αυτά υπάρχουν επιλογές όπως το αν θα είμαστε σε ομάδες και αν θα βάλουμε bot-άκια τα οποία, και προς έκπληξή μου, διαθέτουν αρκετά καλή τεχνητή νοημοσύνη.
Οι πίστες έρχονται σε πέντε διαφορετικά θέματα που έχουν ουσία και στο gameplay. Εκτός από την κλασσική με πέτρες για εμπόδια και τακτικό σχεδιασμό, υπάρχει μία με πάγο που αναμενόμενα γλιστράει αλλά και μία με άμμο και λάσπη στην οποία επιβραδύνεστε σημαντικά ενώ την κάθε μία από αυτές θα την βρούμε σε πέντε παραλλαγές. Δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά αλλά υπάρχει ποικιλία. Στόχος του είναι να κάνει μία παρέα να περάσει καλά χωρίς πολλά πολλά, και το καταφέρνει. Μόνο μου παράπονο είναι πως θα ήθελα πάρα πολύ να υποστηρίζει και online multiplayer αλλά δεν μπορώ να το βάλω απευθείας στα αρνητικά καθώς δηλωμένα είναι φτιαγμένο για καναπέ, όπως εκείνες τις εποχές που παίζαμε με την σειρά 10 άτομα σε μία τηλεόραση 14 ιντσών.Αφού λοιπόν το έχεις λιώσει με τα φιλαράκια σκέφτεσαι ωραίο παιχνίδι αλλά δεν μπορώ συνέχεια να φωνάζω φίλους και βαριέμαι οικτρά να παίζω με τα bots. Τότε είναι που θα μπει στην ζωή σου το καταραμένο(φουτιά να του καψ) Survival. Εκεί αντιμετωπίζεις ποικιλία εχθρών σε ορδές με μόνο σκοπό να κάνεις highscore και να καταφέρεις να μπεις στο Hall of Fame, στο οποίο φαίνονται μόνο οι 5 πρώτοι, WTF. Αν δεν απογοητευτείς με την πρώτη, θα εθιστείς, θα κάνεις τα πάντα για να δεις το όνομά σου στον πιξελιασμένο τοίχο της δόξας. Προσωπικά παίζει να έκανα ρεκόρ στα rage quits. Κάθε φορά έμπαινα αποφασισμένος να τα καταφέρω και στις μερικές προσπάθειες η οργή ξεχείλιζε τόσο πολύ που ήθελα να πάρω την οθόνη να την φορέσω καπέλο και να τρέχω γυμνός στους δρόμους τσιρίζοντας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να σε στριμώχνουν στην γωνία παράξενα τέρατα για το gangbang της ζωής σου ή ακόμη χειρότερα να ψοφάς σαν μαλάκας από το ίδιο σου το κέρατο.
Όσο γράφω με ατέρμονο πάθος αυτές τις αράδες, διαπιστώνω πως έχω εθιστεί και θα δοκιμάζω κάθε μέρα. Προς το παρόν το πρώτο επίπεδο από τα πέντε διαθέσιμα είναι άπιαστο όνειρο αλλά δεν πειράζει θα προσπαθώ και ταυτόχρονα θα κάνω προπόνηση για να λιανίσω όποιον φίλο τολμήσει να με προκαλέσει. To fight and die by the horn άμα λάχει να πούμε. Το συνιστώ σε όσους λησμονούν την εποχή του καναπέ, τους καβγάδες και την ασταμάτητη κοροϊδία προς πάσα κατεύθυνση. Όσο για τους υπόλοιπους έχω να δηλώσω πως απλά φοβάστε, η ομάδα του GreekGamer σας προκαλεί να την ξεπεράσετε στο Hall of Fame!
3 Responses
[…] Το πλήθος αυτών που καλύψαμε στο GreekGamer, όπως τα Porcunipine – Dungeon League – Dead Realm – Extreme Exorcism – Capsule Force – […]
[…] τελευταία υπάρχει μια τέτοια τάση. Παιχνίδια όπως το Porcunipine και το Hidden in Plain Sight μου θύμισαν πως όσο αναγκαίο κι αν […]
[…] μήνες έχουμε καλύψει τίτλους όπως τα Capsule Force, Porcunipine, Runbow και Galacide, οι οποίοι, αν και τελείως διαφορετικοί […]